Divulgació

Una part important de la tasca dels investigadors és donar a conèixer la seva recerca i els avenços en el coneixement científic a la societat. És per això que procuro divulgar la meva pròpia recerca, així com altres coneixements del camp de la primatologia, la biologia humana i l’evolució humana.

Properes xerrades i conferències

 • cap conferència prevista

Darreres xerrades i conferències

 • Febrer 2020: Tertúlia: "Goril·les a la boira" - El Club dels llunàtics i llunàtiques. Organitza: Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
 • Febrer 2020: Sistemes d’aparellament i sexe en primats. Seminari dirigit a estudiants de la Facultat de Medicina – Campus Bellvitge. Universitat de Barcelona.
 • Gener 2020: Mobilitza't per la selva. Organitza: INS Torre de Malla. Parets del Vallès. Xerrada dirigida a alumnat de 1er d'ESO.
 • Desembre 2019: Mobilitza't per la selva. Organitza: Escola Puiggraciós. La Garriga. Xerrada dirigida a alumnat de 5è i 6è de primària.
 • Novembre 2019: Mobilitza’t per la selva. Organitza: Institut Pablo Ruiz Picasso, Barcelona. Xerrada dirigida a alumnat de 4rt d'ESO.
 • Octubre 2019: Morfología de campo en primates, adaptación e historia vital. Organitza: Màster d’Antropologia Biològica – Fac. Biologia, Universitat de Barcelona. Barcelona.
 • Maig 2019: Investigación y conservación de los gorilas de montaña en Ruanda. Organitza: Rainfer. Madrid. Xerrada dirigida a públic universitari i general.
 • Març 2019: Mobilitza't per la selva. Organitza: Escola Els Pinetons. La Garriga. Xerrada dirigida a alumnat de 5è de primària.
 • Març 2019: Cinefòrum ”Goril·les en la boira”. Organitza: IES Les Corts i Cinemes Girona. Barcelona. Fòrum dirigit a alumnat de 1er d'ESO.
 • Març 2019: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwanda. Organitza: Animal Latitude. La Sonora de Gràcia, Barcelona. Conferència dirigida a públic general.
 • Febrer 2019: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwanda. Organitza: AVAFES - Barcelona. Universitat Autònoma de Barcelona. Conferència dirigida a públic universitari.
 • Novembre 2018: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwanda. Organitza: Centre Cultural Sant Josep. L’Hospitalet de Llobregat. Conferència dirigida a públic general.
 • Novembre 2018: Goril·les de muntanya. Organitza: Col·legi Santa María del Pino. Alella. Xerrada dirigida a alumnes de primària.
 • Novembre 2018: Goril·les de muntanya. Organitza: Escola Eulàlia Bota. Barcelona. Xerrada dirigida a alumnes de P4.
 • Novembre 2018: Recerca i conservació dels goril·les de muntanya a Rwanda. Organitza: SOS Primates i Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona. Conferència dirigida a públic general.
 • Abril 2018: Exhibició: “What make us human?”. En el marc del “USA Science and Engineering Festival 2018”, organitzat pel “Center for the Advanced Study of Human Paleobiology” i “National Science Foundation”. Washington DC, USA.
 • Març 2018: Cinefòrum ”Goril·les en la boira”. Organitza IES Les Corts i Cinemes Melies. Barcelona. Fòrum dirigit a alumnat de 1er d'ESO.
 • Març 2018: Goril·les de muntanya: una peça més del trencaclosques de l’evolució humana. Organitza: Universitat de Girona. Girona. Conferència dirigida a públic universitari.

Blogs
Dental Ecology
Novetats científiques relacionades amb la recerca sobre ecologia dental (2010 - actualitat).

Recerca en Acció – Aventures científiques: Els goril·les de les muntanyes Virunga a Ruanda
Blog publicat el 2014 sobre les novetats en recerca i conservació dels goril·les de muntanya

Darrers Articles Divulgatius
Galbany J (2020, en preparació) Morfología de campo en primates. Boletín de la Asociación Primatológica Española.

De Gibert N, Cuadrado L, Murua E, Vélez del Burgo I, Flores L, Galbany J (2019) Agenda Primatológica: Congreso IPS Nairobi 2018. Boletín de la Asociación Primatológica Española 26(1):140-149.

De Gibert N & Galbany J (2018) Cuarentena y transmisión de enfermedades infecciosas entre humanos y chimpancés. Boletín de la Asociación Primatológica Española 25(1): 76-81.

Álvarez-Solas S & Galbany J (2017) Primatología Internacional: una visión de los avances de la primatología en todo el mundo. Boletín de la Asociación Primatológica Española 24(1): 110-117.

Galbany J (2016) Dardeo de primates salvajes: motivos y consecuencias. Boletín de la Asociación Primatológica Española 23(1): 32-35.

Galbany J (2015) Investigación y conservación de los gorilas de montaña en Ruanda. Boletín de la Asociación Primatológica Española 22(1): 8-17.

Darreres participacions en mitjans de comunicació
Ràdio

Juny 2019: Un paraigua a la maleta - Ràdio Silenci. Conversa sobre Rwanda i els goril·les de muntanya.

Gener 2019: Memoria de Delfín - RNE. Conversa sobre l'estudi i conservació dels grans simis, incloent els goril·les de muntanya.

Novembre 2017: A vivir - Cadena SER. Entrevista sobre recerca i conservació dels goril·les de muntanya.

Juliol 2017: Via Lliure - RAC1. Entrevista sobre el treball de camp amb els goril·les de muntanya.

Febrer 2017: Memoria de Delfín – RNE. Entrevista sobre Dian Fossey i els goril·les de muntanya.

Premsa i revistes
Ressenya d'article. Sanjorge Corrales Y (2018) Conoce un artículo científico - Gorilas: El tamaño sí importa. Boletín de la Asociación Primatológica Española 25:82-87.

Entrevista. Toquero Vidal I & Ramis Segura L (2017) Conoce a un primatólogo: Jordi Galbany. Boletín de la Asociación Primatológica Española 24:76-83.

Noticia. Un biólogo catalán relata la vida de los gorilas de montaña a través de internet. La Vanguardia (10 Set 2014).

Altres mitjans
Entrevista a Connecti.cat TVGirona (3 des 2018), sobre el Màster en Primatologia de la Universitat de Girona i la Fundació MONA (minut 45:10).

Entrevista a ECUSA Españoles Científicos (Youtube, 1 des 2016). Jordi Galbany: Entre Gorilas, de Estados Unidos a Ruanda.

© Copyright jordigalbany